Project Description

Inspirasjonsforedrag

Vi deler mer enn gjerne kunnskapen og erfaringen vår med andre! Inspirasjonsforedrag og faglige innlegg leveres på forespørsel om temaer innenfor hele arbeidsfeltet vårt: bolig og boligutvikling, kontor, hotell, restaurant og kjøpesenter.

Trond Ramsøskar (daglig leder), Camilla Bentzen (ansvarlig hotell- og restaurantprosjekter) og Monica Marie David-Andersen (ansvarlig boligprosjekter) bidrar gjerne som ressurspersoner i kurs og konferanser.  Jeg har ikke nevnt titlene deres – det blir alt for langt. Om du ønsker kan du ha en større presentasjon med bilder, men det tar oppmerksomheten fra hovedtemaet.

Nedenfor finnes en kort oversikt over aktuelle temaer.  Om ønskelig skreddersyr vi selvsagt innlegg om saker som har spesiell relevans for den enkelte kunde.

  • Næringseiendom/kontor
  • Leietakertilpasning à la carte

Dagens kontorleietakere etterspør moderne, skreddersydde løsninger med høy wow-faktor til en billig penge. Resultatet er ofte unødvendig frustrasjon og et regnestykke som ikke går opp for noen av partene.  Litt nytenkning er alt som skal til for å skape en vinn-vinn-situasjon.

  • Kontorlokaler som matcher bedriftens arbeidsprosesser

Det fysiske arbeidsmiljøet er viktig for produktivitet og trivsel. Arbeidsplassen må designes slik at den støtter virksomhetens aktiviteter og arbeidsmåter. Bedriftens mål, identitet og arbeidsprosesser og medarbeidernes konkrete behov må ligge til grunn for løsningene.

 

  • Boligutvikling/bolig
  • Boligutviklerens dilemma: Kundeprosess eller byggeprosess?

Tradisjonelt sett har entreprenørens behov styrt tilvalgsprosessen, men boligkunder flest forventer at tilpasninger skjer på deres egne premisser og at prosessen er enkel og oversiktlig.  Dette forutsetter at boligutviklerne justerer tenkemåten sin og tilbyr for eksempel en mellomting mellom standardisering og full skreddersøm.

 

  • Vi må planlegge innenfra og ut

Kvalitetene som befinner bak inngangsdøren avgjør i det lange løp. Lar vi hensynet til byggets eksteriør blir styrende, forringes gjerne innredningsalternativene. Buede fasader er et godt eksempel på dette.  Vi må sette oss i kundenes sted når vi prosjekterer og ta utgangspunkt i deres konkrete behov.

 

  • Boligmarkedet: Hva om kunden er både 50 + og småbarnsfar?

Uten et klart bilde av hvem kjøperne er, er det vanskelig for utviklerne å treffe markedet. Målgruppeanalysene må gjøres langt grundigere og være langt tydeligere enn i dag.

  • Slik får du hotellstilen hjemme

Moderne hoteller er gode inspirasjonskilder for den som legger vekt på komfort og ønsker gjennomtenkte, funksjonelle løsninger. Ofte er det bare enkle grep som skal til for å gjenskape hotellstilen i eget hjem.