Project Description

THON FLEX KJ 5

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Eiendom
Fakta: Design av coworking lokaler
Ferdigstilt: 2020
Sted: Karl Johans gate 5, Oslo
Foto: Anne Bråtveit

Sammen med Thon Eiendom har vi videreført suksesskonseptet Thon Flex; denne gangen nederst i Karl Johans gate.

Bygningsmassen er rundt 100 år gammel, og prosjektet er et godt eksempel på vellykket ombruk av eksisterende arkitektur og bygningsdetaljer. I stedet for å dekke teglstein og bindingsverk med gips- og himlingsplater valgte vi å eksponere de gamle elementene. Byggets historiske verdi er fremhevet, og unødvendig forbruk er unngått.

Det at bygningsmassen er gammel la klare føringer på prosjektet. Vegger som vi planla å rive, viste seg å være bærende. Dette medførte omprosjektering og påvirket kontorenes størrelse og plasseringen av arbeidsplasser og nye vegger.  Løsningen ble å rendyrke byggets sjel og å kombinere det opprinnelige preget med moderne funksjonalitet og et urbant uttrykk.

Hovedmålet var å skape et behagelig arbeidsmiljø som passer for ulike typer leietakere. Den lune atmosfæren gjør at det er godt å oppholde seg i lokalene gjennom hele arbeidsdagen, og hovedvirkemidlet er fargebruk. Trivsel, produktivitet og kreativitet stimuleres av farger vi kjenner igjen fra naturen – i dette tilfellet dempede nyanser av blått og vinrødt. Paletten brytes og balanseres av kontrastfargen oransje som er brukt på en rekke detaljer samt på en stålbjelke som måtte settes opp for å sikre ekstra bæring. Belysningseffekter sørger for soneinndeling.

Lokalet har i utgangspunktet 64 arbeidsplasser fordelt på 13 kontorer, men fleksibiliteten er stor: Dersom en leietaker ekspanderer, kan lokalet enkelt utvides. Krymper virksomheten, kan det like enkelt innskrenkes. Fellesareal, kjøkken, sosiale soner og stillerom deles av alle, og en rekke tilleggsfasiliteter tilbys.

Et tidligere utilgjengelig areal i bakgården er forvandlet til et flott uteområde som har allsidige bruksmuligheter i sommerhalvåret. Her fikk vi hjelp av en graffitikunstner til å lage en veggdekorasjon som viderefører fargepaletten og uttrykket også på utsiden av lokalene.

Se flere prosjekter