Project Description

LAGUNEN STORSENTER, BERGEN

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Eiendom
Fakta: Design av kjøpesenter
Ferdigstilt: 2018
Sted: Laguneveien 1, 5239 Rådal
Foto: Morten Wanvik/Ramsøskar

Laguneparken i Bergen er i ferd med å bli en helt ny bydel. Storsenteret, som er et av Norges aller største kjøpesentre, ble nylig utvidet med totalt 50 000 kvadratmeter. Vi har hatt ansvar for overflater og møblering av fellesområdene i den nye delen. Målet var å skape så gode kundeopplevelser at handleturen blir lystbetont.  Det bidrar til økt omsetning for butikkene.

Det sorte taket gjør lokalene lune og behagelige. Taket bidrar også til et eksklusivt uttrykk, og det fremhever butikkfrontene. Himlingen består av malte akustikkplater, noe som skaper en spennende illusjon av stjernehimmel.  Den dominerende gule veggfargen ble valgt pga. kontrasteffektene den gir. Heiskjerner, toaletter osv. synes godt, og det er enkelt for besøkende å finne frem.

De mørke søylene i fellesarealet har kraftige messingringer med flere funksjoner: de tilfredsstiller kravene til merking, de er dekorative, og de forlenger det eksklusive preget – akkurat som de store flatene dekket av strekkmetall.

Ulike sitteøyer, spesialdesignede benker og andre møbler har som mål å øke de besøkendes komfort og dekke behovet for møteplasser og hvilemuligheter. I 1. etg. er møblene flyttbare slik at de kan settes sammen til varierte sosiale soner, eventuelt fjernes helt ved større arrangementer.

Når det gjelder stelle-/ammerom, har Lagunen valgt et helt nytt konsept. Senteret kaller rommene for babylounger, og det er ingen tvil om at standarden er så høy at de forsvarer betegnelsen. Fargene er delikate og innredningen lekker med komfortable møbler, mikrobølgeovn og egen lekeavdeling. Det siste vil være av stor verdi for foreldre som kommer dit med barn i flere aldre.

130.000 personer besøker Lagunen hver uke. Utvidelsen av Lagunen Storsenter inngår i den pågående byutviklingen i Bergen sør. Kino og treningssenter er på trappene, og det største kollektivknutepunktet utenfor sentrum er integrert i kjøpesenteret. Bygging av boliger og arbeidsplasser i Laguneparken vil gjøre kjøpesenteret til sentrum i et område der alt er kortreist.

Relaterte prosjekter