Project Description

LUKSUSPREG TIL OVERKOMMELIG PRIS

Detaljer

Fakta: Design av bolig
Ferdigstilt: 2018
Sted: Oslo
Foto: Filippa Tredal

En eksklusiv stil kan skapes på flere måter. I mange tilfeller er det små detaljer som avgjør. Å innrede en spennende bolig som denne behøver ikke å koste all verden.

Hovedgrepet i prosjektet var å utvikle et gjennomført, personlig preg som forteller hvem beboerne er. Interiøret er bygget opp rundt store kontraster og gylne detaljer.

Boligen besto av fire lukkede rom fordelt på 79 kvm. Når vi holder badet utenfor, er den totalrenovert, og planløsningen er justert. Kjøkkenet er flyttet fra den ene siden av leiligheten til den andre. Løsningen er i utgangspunktet åpen, men det er montert en flott glassdør mellom stuedelen og kjøkkendelen slik at man avhengig av behov kan dele av og åpne opp. Det er også åpnet noe opp mellom gang og stue. Alt dette gjør at boligen føles mye luftigere enn tidligere.

Peisovnen og panelveggene ble beholdt, alt annet er nytt. Vegger og tak er malt, tapeter, gulv og kjøkkeninnredning er nyinnkjøpt. Gangen er flislagt og har fått varmekabler.

Det ble tidlig besluttet å legge penger i noen få elementer, bl.a. flytting av kjøkken og ny, spesiallaget glassdør. Døren er det første man legger merke til når man kommer inn, og den hever nivået betraktelig. Det samme gjør enstavs parkett og innfelte downligts i gangen og på kjøkkenet.

Budsjettet for øvrig har vært stramt. Alle møblene er levert av kjeder i den nøkterne delen av pris-skalaen. Kjøkkenet er en pimpet IKEA-variant preget av rene, rene rette linjer. Skapene går helt til taket, og kontrasten mellom lyse overskap og mørke underskap gir sammen med mørk benkeplate i mikrosement, sort vask og armatur og gylne håndtak et enkelt og elegant preg som forsterkes av den store gylne taklampen.

Fargepaletten er dyp og kontrastfylt, noe som gjør at enkeltelementer i interiøret skiller seg ut. Gangen fungerer som blikkfang: Taket og veggene over panelet er grønnmalt og står i kontrast til gulvflisene i sort hvitt.  Inngangsdøren er malt sort, noe som gjør at det fine gamle dørhåndtaket kommer til sin rett.

Leiligheten har en gjennomgående grønn tråd – i form av så vel levende planter som vegetasjon på tapeter og bilder. Sammen med puter og tekstiler gir dette liv til interiøret. Det dype palmetapetet og sengegavlen gir soverommet et eksklusivt hotellpreg – tapetet er et godt eksempel på at også modige mønstre kan skape dempet stemning.

Se flere prosjekter