Project Description

MER Studios
  • Mer studios bilde

Detaljer

Oppdragsgiver: MER Studios
Fakta: Design av lounge
Ferdigstilt: 2020
Sted: Oslo
Foto: Niklas Hart

Ramsøskar fikk med dette oppdraget en mulighet helt utenom det vanlige. Et hvitt og trist møterom skulle forvandles totalt: Kundens ønske var en mørk hule med dramatisk vri. Vi tok utfordringen med glede!

MER Studios produserer kvalitetsmusikk og har spesiell erfaring innenfor EDM, Urban og Pop. Flaggskipet deres er Alan Walker. Daglig leder så for seg en myk og behagelig lounge inspirert av studioene til filmkomponisten Hans Zimmer, kjent fra bl.a. Løvenes konge og Pirates of the Carribean. Rommet skulle ose av luksus og ha en eksklusiv atmosfære. Det skal brukes til møter og events i forbindelse med lansering av nye låter og musikkvideoer.

Stilmessig skiller rommet seg ut ved at det fjerner seg fra et moderne uttrykk til fordel for profiler, paneler, velour og tunge tekstiler. Det klassiske preget med vekt på symmetri er tydelig og gjennomført. De profilerte veggpanelene er eksempelvis tilpasset et spesiallaget maleri som spiller en hovedrolle i rommet.

De aller fleste elementer i interiøret er spesialdesignet av Ramsøskar med sikte på maksimal teknisk/praktisk funksjonalitet og designmessig helhet. Reolen er bygget rundt et avansert lydanlegg og skjuler høyttalere, subwoofers og alt av teknisk utstyr. Den huser til og med en liten minibar.

Fargepaletten er tilpasset maleriet og domineres av dype grønntoner med sennepsgult som en spennende kontrastfarge i møbelstoff og gulvteppe. Musikkbransjens utstrakte bruk av persiske tepper er viden kjent og ga spennende føringer i prosjektet. Tunge, polstrede møbler gjør at man sitter behagelig og ikke et øyeblikk får følelsen av å være i det som formelt sett er et møterom.

Gjennomtenkte lyseffekter forsterker det dramatiske preget: integrert lys over de tunge gardinene, spotlys i den mørke himlingen og et dramatisk back-light i reolen der utmerkelser og priser er plassert. Detaljene i interiøret fremhever og understreker referansen til musikkbransjen. Messingknottene på reolen kan eksempelvis forveksles med skruknottene på en forsterker. De gjenfinnes i vegglampene som omkranser maleriet.

Atmosfæren er mørk, varm og innbydende. Vi overdriver ikke når vi sier at rommet vil gjøre inntrykk på alle som får anledning til å oppleve det.

Se flere prosjekter