OFFENTLIG KONTOR FARGELEGGER HVERDAGEN2018-10-04T13:12:49+00:00

Project Description

OFFENTLIG KONTOR FARGELEGGER HVERDAGEN

Detaljer

Fakta: Design av fellesarealer og møterom
Ferdigstilt: 2018
Foto: Anita Fossberg

Lokalene til denne offentlige virksomheten var som mange andre: Helt greie, men kjedelige og upersonlige. Prosjektet viser at et nytt og spennende interiør ikke behøver å koste så mye. Ofte er det unødvendig å sette i gang store oppussingsarbeider. Det gjelder spesielt når utgangspunktet er nøkternt, men av god kvalitet.

Fellesarealer og møterom ble i dette tilfellet forvandlet ved hjelp av møbler, lyskilder og oppfrisking av overflater. Gjennomgående farger er grønn og turkis med innslag av gul og oransje. Fargespillet fjerner det anonyme preget og skaper en lett og trivelig atmosfære.

Blikkfanget er et livlig palmetapet på endeveggen i fellesarealet. Det høye, lyse trebordet og de robuste barstolene gjør dette til en sone som egner seg til uformelle møter, sosialt samvær og jobbeøkter ved PC’en. Et godt fysisk arbeidsmiljø bør innredes slik at det er mulig for medarbeiderne å variere arbeidsstilling gjennom dagen. Etter vår oppfatning bør alle kontorlokaler ha områder av denne typen som gjør det mulig å arbeide andre steder enn ved skrivebordet.

Over den lange, ensformige kjøkkenbenken brukte vi knall gult. Pendellampene i ulike farger bryter opp inntrykket og fungerer samtidig som dekor.

Kunden ønsket seg et skikkelig samlingspunkt for medarbeiderne. Derfor domineres loungen av en lang, turkis sofa med grønne stoler og puffer. Det er plass til mange, og arbeidsgiver synliggjør at det sosiale livet er viktig i hverdagen. Fargepaletten i denne sonen matcher tonene som brukt i resten av fellesområdet.

Det store møterommet er gjennomført grønt, og det er blitt favorittrommet til flere i virksomheten. I de små møterommene skapte vi en leken og variert stemning. Noen har lys turkise vegger, og her finner vi igjen de høye trebordene og de grønne barstolene. I ett rom lot vi gulfargen være enerådende med kun et sort bord som effektfull kontrast.

Vi utfordret nok kunden når det gjelder fargevalg, men i dag er oppfatningen at andre virksomheters hvite møterom er kjedelige og triste. Prosjektet er nok et eksempel på at klare, sterke farger fungerer godt.

Relaterte prosjekter