ORBITA ØYELEGESENTER2017-12-21T10:33:17+00:00

Project Description

ORBITA ØYELEGESENTER: PERSONLIG, MEN LIKEVEL PROFESJONELL

Oppdragsgiver: Orbita Øyelegesenter
Fakta: Design av fellesarealer
Ferdigstilt: 2017
Sted: Grensen 18, 0159
Foto: Espen Grønli

”Det vi formidlet ble sett, hørt og forstått. Løsningsforslagene stemte derfor godt med våre forventninger. Alt var tenkt på, og gjennomføringen av prosjektet var rask og smertefri. Vi følte stor trygghet gjennom hele arbeidsprosessen.”

– Stein Sogge, daglig leder

 

Bedrifter er ulike, og standardløsninger duger sjelden. For ORBITA Øyelegesenter er det trygge pasienter som teller. Lokalene skal signalisere bedriftens identitet, og ansvarlighet og faglig kvalitet er viktige nøkkelord. Pasientene skal oppleve at de blir ivaretatt som enkeltindivider og behandlet som likeverdige. Dessuten skal de oppleve bedriften som profesjonell og kompetent.

Halve resepsjonsdisken har lav høyde og reduserer avstanden mellom besøkende og ansatte. Glassveggen og den andre halvdelen av resepsjonsdisken forsikrer pasientene om at personalet aldri går på akkord med hensynet til konfidensialitet og personvern. ORBITAS lokaler er intime og innbydende, men viser samtidig at faglige hensyn settes høyt. Det tas for eksempel ikke lett på hygiene og håndtering av sensitive data.

Soneinndelingen og skiltingen er tydeligere enn i de fleste bedrifter, ikke minst fordi ORBITA har mange pasienter som ser dårlig. Sterke, klare farger gjør det enkelt å orientere seg.

Bedriften vil fremstå som autentisk og ekte. Det er vanskelig å forestille seg virkemidler som formidler dette bedre enn de dominerende naturmotivene på veggene. Uttrykket er enkelt, rent og gir positive assosiasjoner til de aller fleste.

ORBITAs ønske var å gi pasienter og besøkende en vennlig velkomst i rolige og harmoniske omgivelser. Åpenhet, kort vei til øyelegene og nedbygging av barrierer var et hovedmål.

Relaterte prosjekter