Project Description

PALEO ARCTIC

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av restaurant
Ferdigstilt: 2016
Sted: Torget, 8300 Svolvær
Foto: Espen Grønli

Thon Hotel Lofoten har enestående beliggenhet midt i havna i Svolvær. Hotellets totalrehabiliterte restaurant, Paleo Arctic, speiler synsinntrykket gjestene får og glir derfor umerkelig inn i de naturskjønne omgivelsene.

Vi kjenner igjen matkonseptet til Brasserie Paleo i Oslo: rene og kortreiste råvarer, næringsrik mat og godt håndverk. Åpenhet og innsyn er viktig, og den nye kjøkkenløsningen er av den grunn plassert midt i restauranten slik at gjestene kan følge produksjonsprosessen og se kokkene i arbeid.
Grunnideen var at naturens farger skulle brukes som inspirasjonskilde. Blå og turkise toner speiler hav og himmel, og varm oransje gir assosiasjoner til nordnorske multebær. Innslaget av solide, nordiske materialer er betydelig. Gulvet er av natureik, og frontene på det frittliggende og dominerende kjøkkenet har naturens eksklusive dekor: Masi kvartsitt, også kjent som nordnorsk grønnstein. Den sorte himlingen rammer inn rommet og gir perfekt bakgrunn for de lette og luftige lysekronene som dermed får all oppmerksomhet.

Hovedgrepet vårt var variasjon. Lokalet er stort, men bord og sitteplasser er gruppert på en slik måte at lokalet egner seg for alle typer bruk. Det er storstue for lokalsamfunnet, men også mindre selskaper, som etterspør intimitet og personlig atmosfære, vil finne det de leter etter på Paleo Arctic.