Project Description

RØFT OG MASKULINT

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av leilighet
Ferdigstilt: 2016
Sted: Oslo
Foto: Espen Grønli

Frisk fargebruk og spesialdesignede belysningsløsninger var det som skulle til for å sette eierens fotavtrykk på en litt grå og kjedelig leilighet. Utfordringen var å få på plass de særegne lyseffektene uten å senke taket.

Eieren av denne leiligheten ønsket et mer personlig uttrykk. Oppdraget omfattet planløsning, møblering, belysning og material- og produktvalg. Ny kjøkkenløsning, nye overflater og spesialdesign av hodegavl inngikk også i prosjektet.

Ved hjelp av farger, materialer og spennende belysningseffekter forvandlet vi den litt anonyme og upersonlige leiligheten til et hjem som forteller hvem som bor der.

Veggene er holdt i mørke blå og grå toner. Kontrastfargen oransje fremhever veggfargene samtidig som den gir liv og glød til interiøret. Orange innslag går igjen i tapet og tekstiler i hele leiligheten. Fargen er dessuten brukt på en hel vegg på gjesterommet.

Leiligheten byr på belysningsløsninger utenom det vanlige. På kjøkkenet og i stuen er det brukt utenpåliggende spotlys for å unngå å senke taket. Over kjøkkenøya er det montert en nedsenket flåte med innfelte spotlys og LEDlist i overkant. På denne måten ivaretas både ønsket om spennende lyseffekter og behovet for godt arbeidslys over arbeidsplassen. Alle lyskilder har dimmere slik at man enkelt kan endre stemningen i rommet. På soverommet har den spesialdesignede hodegavlen integrert lys, noe som gir interiøret et eksklusivt hotellpreg.

Prikken over i’en finner vi likevel på kjøkkenet. Den utradisjonelle veggen over benken er malt og har utenpåliggende dekor: et verdenskart utskåret i palisander. Treverkets varme glød skaper fin kontrast til den blå veggfargen. Leilighetens eier reiser mye og samler på minner fra sine mange turer. Kartet gir derfor personlig preg til et ellers stramt interiør. Det samme gjør gjenstandene fra fjerne himmelstrøk som er brukt som dekor i leiligheten.

Prosjektet varte i åtte måneder. Planleggingen var svært detaljert og grundig fordi renoveringen skulle gjennomføres mens leilighetens eier var på ferie. Den største utfordringen i prosjektet var å finne gode belysningsløsninger uten å måtte senke taket.

Relaterte prosjekter