Project Description

SANDVIKA STORSENTER: ALT ER TENKT PÅ, INGENTING ER GLEMT

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Eiendom
Fakta: Design av kjøpesenter
Ferdigstilt: 2018
Sted: Brodtkorbsgate 7, 1338 Sandvika
Foto: Henrik Lindahl

Da vi utviklet nytt designkonsept for den eldste delen av Sandvika Storsenter hadde vi blikket rettet mot hele kundereisen – fra man kommer inn på senteret til man forlater det. Alt skal være så oversiktlig og komfortabelt som mulig, og uttrykket er delikat og innbydende. Toaletter, heiser og trapper er tydelig markert. God skilting og wayfindere gjør det enkelt å bevege seg fra sted til sted. Det er ingen overdrivelse å si at den eldste delen av senteret nå ser helt ny ut.

Sandvika Storsenter er Norges største kjøpesenter målt i omsetning. Det har 200 butikker og spisesteder, og en bred butikkmiks.

Lyseffektene er en av bærebjelkene i designkonseptet for senteret. Uten riktig lyssetting er det vanskelig å skape gode kommersielle rom, og i dette tilfellet er det brukt varierte virkemidler i fellesarealene: en installasjon av pendellamper som gir lys over hele tre etasjer, innfelt belysning som lyser opp butikkfrontene og iøynefallende lyslister under rulletrappen. Hensikten er å gi besøkende en god handleopplevelse med fokus på butikkene.

Komfortable møbler i fellesarealene er avgjørende for kundenes komfort og velvære. Den spesialdesignede sitte-øyen har plass til mange, og det er mulig å slå seg ned på flere sider. Den er ”seksjonert” som et multimøbel med innfelte blomsterkasser, ladestasjoner og avlastningsbord. Pendellampene gjør øyen til et tydelig møtepunkt som er lett for alle å finne.

Sandvika Storsenter tar netthandelen på alvor og har innredet et lekkert kundesenter helt utenom det vanlige. Kunder som handler på nett finner for eksempel egne prøverom. I stedet for å dra hjem for å prøve det de har bestilt, kan de gjøre det på senteret.

Relaterte prosjekter