Project Description

Skandinavisk på sitt beste

Detaljer

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design bolig
Ferdigstilt: 2020
Sted: Oslo 
Foto: Veronika Moen

Oppdraget vårt gikk ut på å designe to bad, kjøkken og walk-in garderobe. Målet var å skape noe nytt og annerledes som matcher boligen og beboernes stil. 

Kjøkkenet har et skandinavisk uttrykk preget av lyst treverk som myker uttrykket. Den avrundende formen på kjøkkenøya er en åpen invitasjon til hyggelig sosialt samvær.  Skapene like bak er ensartede og har samme størrelse, noe som skaper god balanse og lar øya foran få skinne som det midtpunktet den er ment å være. Tynne tre-spiler og runde former med kontraster i lampe og vask gjør dette til et vakkert og harmonisk rom. Detaljer som f.eks. heltre i kjøkkenskuffene tilfører det lille ekstra og støtter opp under det skandinaviske uttrykket.

Hovedbadet er tidløst og praktisk. Det er holdt i naturlige farger og materialer der hvitt og beige ton-i-ton kombinert med lyst tre gir ro og balanse. Det innbygde badekaret er plassert slik at det blir god gulvplass og forlenget på en måte som gjør avslutningen til en praktisk benk inne i den doble dusjen. Toalettet står i et hjørne, adskilt fra resten av baderommet med en vegg. Den lange vaskmodulen rekker helt ned til gulvet, noe som gir mye verdifull oppbevaringsplass. Romfølelsen økes ved hjelp av speilet som dekker hele veggen over vasken. Det er lagt stor vekt på funksjonell belysning, både i speil og himling. Mørke armaturer og 3D-dimensjonerte fliser bryter opp, skaper soner og tilfører et luksuriøst preg. Det naturlige lyset fra vindusåpningen gjør flisene til et møtested for lys og skygge.

Spa-badet skiller seg litt ut fra resten av boligen. Her er det mørkere farger og elementer som gir en eksklusiv og harmonisk følelse med et hint av japansk kunstverk. Flisene er de samme som på hovedbadet, men i en mørkere nyanse. Stenpreget i flisene, messingdetaljene i dusj og armaturer og ikke minst steam-dusjen med spesialtilpassede dører og gulvstående vask gjør at rommet har et annet uttrykk enn resten av huset. Praktiske løsninger som nisjer og sittebenk i dusjen pluss nisje i skapet over vasken gjør badet funksjonelt. Oppbevaringsplassen er skjult så godt som mulig for at uttrykket ikke skal forstyrres av f.eks. synlige toalettartikler. Bak toalettet er det montert en taktil, japansk inspirert flis som gir den helt rette spa-atmosfæren. Flisen lyses opp fra gulv til tak av ledlys i en nisje i veggen.

Walk-in garderoben er lys og praktisk. Treverket i innredningen er et bærende element, men samtidig nøytralt slik at klær og vesker får all oppmerksomhet. Integrerte ledlister lyser opp og gjør det enkelt å holde oversikt. Speilet som er lagt på hele veggen får rommet til å virke større og er dessuten praktisk, ikke minst når man prøver klær. Det naturlige lyset fra takvinduet binder det hele sammen. Naturlig lys mot treverk skaper ro og harmoni.

Relaterte prosjekter