Project Description

SKREDDERSYDD

Detaljer

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av bolig
Ferdigstilt: 2020
Sted: Oslo
Foto: Filippa Tredal

Få boliger er så godt planlagt som denne. Alt er gjennomtenkt og designet ned til minste detalj. Eierne har en tydelig og personlig stil med blikk for funksjonalitet.

Det startet med badene, og valget sto mellom effektive løsninger og stemningsskapende, spa-inspirerte alternativer. Fordi boligen har to bad, bestemte eierne seg for ett av hver sort: et lyst morgenbad og et mørkt kveldsbad.

Morgenbadet er lyst og forfriskende. Det har store porselensfliser på veggene som kombinert med store speil gir ekstra romfølelse.  Innredning, dører, karmer og håndkleholdere er sorte og gir interiøret den nødvendige kontrasteffekten. Eierne ønsket et tidløst preg, men dette brytes opp av det mosegrønne taket.

Kveldsbadet, som også er gjestebad, har høy wow-faktor. Rommet er inspirert av de eksklusive toalettfasilitetene man finner på flotte restauranter.  Svarte veggfliser, mørkegrønt tak og en gullgrønn mosaikkvegg skaper en behagelig, nesten asiatisk atmosfære. Ulike stemninger kan fremkalles ved hjelp av lyssetting, og innfelt lys under skapene gjør det enkelt å skape dramatiske effekter og fargespill i mosaikkveggen. Innredningen er spesialdesignet med to servanter og høye speilskap. Det er montert varmekabler bak speilet slik at dugging unngås og håndklær tørker fortere på håndkleholderen.

Soverommet har alle elementer som kjennetegner en gjennomført hotellstil: hodegjerde med tapet på veggen bak samt garderobeskap og speil med innfelt lys. All belysning i rommet kan selvsagt styres fra sengen, og de vegghengte nattbordene har skjulte stikkontakter. En egen walk-in-garderobe gir maksimalt med oppbevaringsplass. Fargepaletten er bygget opp rundt to turkistoner som går ton-i-ton. Som kontrastfarge er det brukt oransje, bl.a. i sengeteppe og gardiner.

Kjøkkenet er åpent og lyst og vender mot hagen. Underskap og overskap er henholdsvis mørke og lys grå, noe som skaper dynamikk. Det turkise innslaget er videreført i veggfargen og i turkise fliser som binder det hele sammen. Eierne har sans for hverdagsluksus og valgte derfor en elegant benkeplate i hvit marmor.

Se flere prosjekter