Project Description

SLIK LYKKES DU MED FARGER

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av enebolig
Ferdigstilt: 2016
Sted: Nesbru
Foto: Espen Grønli

Selv om du har en helt grei bolig, kan det være behov for å endringer som øker trivselen. I dette tilfellet skapte vi skiftende miljøer tilpasset de ulike familiemedlemmene: en røff ungdomsavdeling, et lyst og delikat jenterom og et stilrent foreldresoverom. Fellesarealene preges av fargerike og overraskende kontraster mot en bakgrunn av solide møbler i nøkterne fargetoner.

Eierne av dette huset ønsket en varmere og mer hjemmekoselig atmosfære i boligen sin. Huset er funksjonelt og ganske nytt. Oppgraderingen dreide seg derfor stort sett om innredning, overflater og materialer. 

I ungdommenes oppholdsrom er fargebruken frisk og energisk. Grunntonen i resten av huset er roligere, og de store, ruvende møblene er holdt i til dels mørke farger.  Livlige kontrastelementer, tapeter, tekstiler, planter og dekorgjenstander gir hjemmet et personlig preg og fremkaller den stemningen eierne ville ha. 

Røft betongtapet er som skapt for gutterommet, og tapetet med bilde husets barn frisker opp den smale, anonyme trappegangen.  Ungdomsavdelingens fargebomber, den oransje sofaen og det rosa gulvteppet, står i skarp kontrast til dust tapet med geometrisk mønster.  Hodegjerdet med drømmeaktige flamingomotiver lyser opp det lille barnerommet.

Kjøkkenet er lunt og innbydende. Stoppede møbler og en hel vegg med barnetegninger gjør det enkelt å trives der. Det overraskende jungeltapetet gir karakter og liv til interiøret. 

Bruken av puter og pledd er raus i hele huset og gir boligen et hjemlig preg. Hele veien flørtes det med fargekontraster som frisker opp de rolige møbelfargene. En turkis stol og en rosa orkidé sprer glede på kjøkkenet. Oransje puter og oransje liftgardin reflekterer fargene i bildet over sofaen. 

Hovedsoverommet er stramt og maskulint innredet, men uventede kontraster gjør at det strenge preget brytes. Den gamle puffen er trukket om i stoff med sommerfuglmønster, og fargene i stoffet finner vi igjen i putene, i puffen ved nattbordet og i knappen på veggen.  Et overdådig speil med gullramme og en enkel, gjennomsiktig stol i pleksiglass fremstår som milde protester mot de stramme og mørke omgivelsene. 

Relaterte prosjekter