Project Description

SNØPORTEN

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Ferdigstilt: 2019
Sted: Snøfonna 1, 1470 Lørenskog
Foto: Dag Randen

En ny bydel er i ferd med å reise seg ved Lørenskog stasjon. Det spektakulære midtpunktet er en innendørsarena for vinteridrett på 40 000 kvm. Snøporten er eksempel på det vi hos Ramsøskar kaller kompakte bydeler. Denne typen konsepter gjør at det meste blir kortreist.

I tillegg til selve arenaen består Snøporten av leiligheter, kontorer, treningssenter, restaurant og forretninger, alt med gode tilpassede utearealer. Ramsøskar har hatt ansvar for kontorlokalene og restaurantavdelingen og arbeider dessuten med det nye hotellet som Thon Hotels har under oppføring tett inntil arenaen. Her vil hotellgjestene få innsyn til skiarenaen.

Serveringsdelen ligger i 3.etasje med god utsikt til arenaen. Lokalet har plass til 300 personer og omfatter både restaurant, kantine og kiosk: Det skal være mulig å bestille alt fra en pølse med brød til et bankett-arrangement. Fordi bruksmåtene er så mange, er soneinndelingen nøye gjennomtenkt. Én del har langbord og benker, en annen del har behagelige, store sittemøbler.

Konseptet har en nordisk grunntone og forener et vinterlig sportspreg med det velkjente Thon-uttrykket. Lokalet er nokså åpent, og det er høyt under taket. Derfor er det brukt spiler i himlingen og på søyler og vegger, både av akustiske og estetiske hensyn. Tapetene og fargepaletten bringer naturen inn og får interiøret til å matche det yrende livet på vinterarenaen.

Både kiosken og det åpne kjøkkenet er rammet inn ved hjelp av nedbygget himling, ledlys og disker kledd med plater i nøytrale farger som både avgrenser de to sonene og integrerer dem sømløst i det store lokalet. I samarbeid med dyktige fagfolk er det utviklet en god og funksjonell løsning i serveringsområdet.

Det iøynefallende tapetet ble valgt fordi det treffer det nordiske konseptet og gir en opplevelse av vintersport, natur og fjell.  Tapetet er trukket gjennom hele rommet og fortsetter ut i snøanlegget slik at skillet oppheves. Duse blåtoner satt opp mot møbelstoffenes litt sprekere farger gir en rolig atmosfære som passer når skigjestene skal ha pause fra arenaen.

Lyskildene er varierte og har to funksjoner: De deler rommet inn i ulike soner, og de fremhever viktige detaljer. LED-stripene langs tapetveggene skaper en spennende lyseffekt som lar tapetet komme til sin rett. Stripene er også brukt for å markere detaljer rundt kiosken og restaurantområdet – både for å ramme inn og for å skape stemning.

Pendler fra Hadeland Glassverk ble valgt for å gi en illusjon av snøkuler. Over bordene har de tapetets blåfarge. Over buffetområdet er de blå og sotfargede.

Relaterte prosjekter