Project Description

TETT OG MØRKT BLIR LYST OG LUFTIG

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Justering av planløsning, møblering og fargevalg
Ferdigstilt: 2016
Sted: Akershus
Foto: Espen Grønli

I denne eneboligen har vi designet bad og vaskerom, fargesatt alle rom og møblert stue, spisestue og TV-stue. Vi har hatt ansvar for planløsning, møbleringsplan, belysningsplan og material- og produktvalg.

Utgangspunktet var en mørk bolig der gulnet furu var det dominerende materialet både på gulv, vegger og i tak. Oppdraget var å gjøre rommene lysere og å skape en mer tidsmessig atmosfære i boligen. Alle gulv ble slipt og hvitoljet, og takene ble malt hvite. Resultatet er et særpreget hjem, noe som i høy grad skyldes utstrakt bruk av friske tapeter og lyse, dempede farger på veggene.

Stikkord for prosjektet var fornyelse og modernisering. Vi beholdt de opprinnelige materialene, men modifiserte dem og tilpasset dem til dagens krav.

I underetasjen lysnet vi furuveggene og valgte store, sorte fliser på gulvet. Rød murstein ble forvandlet til hvit murstein. Entréen og hallen fikk dermed et luftigere og vennligere uttrykk enn tidligere. Trappen, som strekker seg gjennom boligens tre etasjer, ble slipt og lysnet. Rekkverket ble malt lyst grått, og veggene fikk en lys minttone.

Bad og vaskerom er totalrehabilitert. På badet valgte vi store fliser på gulv og vegg for å få et sømløst uttrykk. Sjøgrønne mosaikkfliser på en av veggene sørger for det nødvendige fargeinnslaget. Vaskerommet fikk ny funksjonell og praktisk innredning og nye fliser på gulv og vegg.

Stuen ble fornyet ved hjelp av lys tapet og nye møbler og tekstiler i friske farger. Målet var å skape et hjemmekoselig oppholdsrom som egner seg for store hyggelige sammenkomster. Rommet er delt i to soner: Stuedelen er holdt i rødorange toner, spisestuen i grønnturkis. Det runde teppet under sittegruppen skaper i seg selv en egen sone. Over spisebordet valgte vi en avlang lampe som reflekterer formen på spisebordet.

TV-stuen i 2. etasje skiller seg ut fra resten av boligen fordi det er brukt et mørkt, eksotisk tapet i skinnimitasjon. Fargen og mønsteret gir en avslappet hjemmekinostemning som er helt på sin plass i et rom der man skal trekke seg tilbake og senke skuldrene.