THON CONFERENCE UNIVERSITETSGATEN2017-12-21T11:31:50+00:00

Project Description

THON CONFERENCE UNIVERSITETSGATEN

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av konferansesenter
Ferdigstilt: 2016
Sted: Universitetsgaten 26, 0162 Oslo
Foto: Espen Grønli

Dette konferansesenteret byr på en vandring gjennom ulike stiler og atmosfærer. Inngangspartiet er klassisk og samtidig litt pompøst. Restauranten har en stram grunntone som brytes av et overdådig buffetområde. Møterommene representerer en fargerik og knapp minimalisme.

Latterbrølene i Dizzie showteater er historie. Nå brukes de flotte lokalene til møter og konferanser. Hovedideen vår var å skape et interiør som er moderne samtidig som det tar vare på stedets stolte tradisjoner.

I inngangspartiet beholdt vi teaterpreget. Det skal synes at dette var et sted for fest og moro. Uttrykket er klassisk og ornamentert. Rikelige mengder sort og gull rammer inn den stilige, teppebelagte trappen der mønstermotivet er den franske liljen. De nakne, svakt kalkgrønne veggene står i kontrast og fremhever dermed trappens gedigne preg.

I buffetområdet beveget vi oss mot det moderne uttrykket, men uten å slippe det klassiske. Interiøret er enkelt og rent: kalkgrønne vegger, sort listverk, sorte dører og bord, rette vinkler, rette linjer – ingenting er overdådig her. Mot denne stramme bakgrunnen valgte vi moderne gullfargede lamper som lyser opp maten på buffeten. De er blanke og stikker seg ut i de matte omgivelsene. Det gjør også det sprelske tapetet med fruktmotiver som markerer hvor måltidene skal inntas. De moderne krakkene med oransjefargete seter utgjør et småfrekt innslag som frisker opp helhetsinntrykket.

Møterommene skiller seg ut fra pausearealene, for her skal det jobbes. Uttrykket er helt moderne. Veggene er hvite og nakne, men dristig fargebruk på møbler og gulv gjør at interiøret likevel syder av energi.

Relaterte prosjekter