THON FLEX VIKA ATRIUM2019-04-10T13:08:12+00:00

Project Description

THON FLEX VIKA ATRIUM

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Eiendom
Fakta: Design av kontorhotell
Ferdigstilt: 2019
Sted: Munkedamsveien 45, 0250 Oslo
Foto: Niklas Hart

Grunnkonseptet for kontorhotellene i Karl Johans gate 16 og Vika Atrium er det samme. Målet er å imøtekomme det nye arbeidslivets krav til fleksibilitet. Thon Flex Vika Atrium er imidlertid mindre og har en mer spesifikk målgruppe enn Karl Johansgt. 16. Lokalet er konseptuelt utformet med tanke på bransjer der formalitetskravene er høye.

Kontorhotellet består av én etasje med felles lobby, sosial sone, møterom, stillerom, kjøkkenavdeling og andre praktiske fasiliteter. Den er innredet med kontorer for 2-12 personer, men lettvegger gjør at leietakerne kan utvide og krympe virksomheten sin etter behov. En rekke ulike planløsninger kan realiseres ved hjelp av enkle grep.

Utleiers valg av målgruppe gjør at lokalet har et formelt preg. Uttrykket er eksklusivt, profesjonelt og representativt samtidig som atmosfæren er lun og hyggelig. Både møblering, belysning og fargevalg bidrar til dette. Det mørke dominerer, men innslag av gult og grønt gir virkningsfulle kontraster og viser tydelig hvor mye energi som bor i disse fargene.

Materialitet har vært viktig i prosjektet. Av akustiske hensyn er det for eksempel brukt filt i lampeskjermer og på veggene i møte- og stillerommene. Effektbelysning har også stått sentralt, eksempelvis i den sosiale sonen der det rundt langbordet er bygget et rom i rommet bestående av en flåte i himlingen og et mørkt teppe som skaper en illusjon av å være flåtens skygge. Det hele er rammet inn av vakre, effektfulle lyskilder.

Mange av løsningene er spesialdesign. Den store hyllen i kjøkkensonen har eksempelvis integrerte vinkler som får det til å se ut som om de enkelte bordene i hyllen svever.

Utfordringen i prosjektet var å utnytte arealet slik at det ble plass til så mange arbeidsplasser som mulig uten at det gikk på bekostning av de tallrike fasilitetene som gjør lokalet attraktivt for leietakerne. Flere søyler la klare føringer og begrenset til en viss grad bruksmulighetene. Noe større takhøyde hadde også vært ønskelig.

Relaterte prosjekter