Project Description

THON FLEX

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Eiendom
Fakta: Design av kontorhotell
Ferdigstilt: 2019
Sted: Karl Johans gate 16, 0154 Oslo
Foto: Niklas Hart

Kontorhotellet i Karl Johans gate 16 har en frisk ambisjon: Det skal passe for alle. Har du behov for en arbeidsplass to ganger i måneden, får du det. Trenger du et tradisjonelt kontor, får du det også. Behøver du en mellomting, er heller ikke det noe problem. Det nye konseptet har, ikke uventet, fått navnet FLEX. Utleielokalene består av tre etasjer.

2. etasje er den mest fleksible. Her leier man ikke et bestemt areal, men bruk av lokaler og fasiliteter: Man kan sette seg hvor som helst og benytte seg av alt som tilbys. Rent praktisk ordnes dette ved hjelp av et medlemskap med variabelt innhold – alt etter hvilket behov leietakeren har.

Etasjen består av et stort åpent landskap med alle typer aktivitetsbaserte arbeidsplasser samt felles resepsjon og lounge for hele bygget. Resepsjonen er et servicesenter med funksjoner langt ut over det som er vanlig resepsjonsarbeid.  Innredningen er valgt med sikte på at etasjen skal være multifunksjonell: Det er lagt opp til at lokalet skal kunne brukes både til arbeid, fest og alle typer events. Møbleringen er lekker, og fullt lydanlegg er integrert i innredningen.

3. og 4. etasje består av kontorer for 2-10 personer. Fleksibiliteten er stor også her. Ekspanderer leietakeren, kan lokalet enkelt utvides. Krymper virksomheten, kan det like enkelt begrenses. Fellesareal, kjøkken, sosiale soner og stillerom deles av leietakerne. De to etasjene har samme formspråk, men ulike fargekonsepter.

Grunntanken er at bygget skal være så fleksibelt som overhodet mulig. Det gjelder møblering, interiører, stil og alle fasiliteter. Vanligvis er kontorlokaler låst til en bestemt stil. I dette tilfellet får leietakerne anledning til å velge det miljøet de er mest komfortable med. Mesteparten av lokalene har utsikt til det store atriet som er under bygging i bakgården, noe som gir en behagelig ute-følelse også når man er inne.

Bygningens særpreg er tatt godt vare på. Vakre bygningsmessige detaljer får skinne samtidig som lokalene har et moderne preg. Det betyr teglvegger og gamle trappeløp med brystning i skjønn forening med glass og stål. Belysningskonseptet er bygget opp rundt kulelamper som også fremhever bygningens karakter og historie.

Se flere prosjekter