THON HOTEL ALTA2018-08-16T11:34:17+00:00

Project Description

THON HOTEL ALTA

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design resepsjon, bar og restaurant
Ferdigstilt: 2018
Sted: Labyrinten 6, 9510 Alta
Foto: Espen Grønli

Resepsjon, bar og restaurant er totalrenovert og utvidet – bl.a. er et tidligere butikklokale nå integrert i hotellet. Lokalene ble åpnet opp, og ved endring av planløsning veide logistikkhensyn og universell utforming tungt. Fordi det nye, åpne kjøkkenet la beslag på et stort areal, ble møbleringsplanen en utfordring.

Første etasje består av en lys og innbydende resepsjon med bar og en lobby som gir direkte atkomst til hotellets restaurant. De tidligere hotellkontorene er revet, og lokalet har rikelig med dagslys. Resepsjonsdisken er plassert slik at gjestene ønskes velkommen med det samme de kommer inn. En del av disken er universelt utformet.

Før renoveringen hadde lokalet et betydelig støyproblem. Dette eliminerte vi ved hjelp av himlinger, tekstiler og høye sofaer som demper lydklangen og skaper en behagelig atmosfære i rommet.

Hotellet skriver seg inn i rekken av fargesprakende Thon-hoteller. Tapetene har friske plante- og blomstermønstre, men ved heisen valgte vi å bryte opp den store veggen med et abstrakt bokstav-mønster. Dette understreker hotellets betydning som kommunikasjonsarena og møteplass.

Utstrakt bruk av sort, for eksempel i himlinger og søyler, forsterker fargeeffektene og gir samtidig et eksklusivt preg. Friske møbelstoffer i varierte, klare farger både fremhever og står i kontrast til resten av interiøret.

Belysningsløsningene er nye, og systemhimlingen gjorde det mulig å felle inn armaturene. LED-spoter bidrar til godt allmennlys, mens justerbare downlights og gulvlamper retter oppmerksomheten mot enkeltelementer, farger og materialer. Ved hjelp av dimmere kan atmosfæren i rommet enkelt varieres.

Prosjektet ble gjennomført på svært kort tid. Det var derfor krevende å følge opp byggeprosessen og å løse de problemene som alltid melder seg underveis.

Relaterte prosjekter