THON HOTEL CECIL2018-11-09T20:54:33+00:00

Project Description

THON HOTEL CECIL

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2018
Sted: Stortingsgata 8, 0161 Oslo
Foto: Espen Grønli

Hotellet ligger midt i Oslo sentrum og er primært et forretningshotell. Rehabiliteringen har foregått trinnvis, og arbeidet fortsetter i 2019. Byggets arkitektur er modernistisk, mens interiøret har et klassisk uttrykk. Kontrasteffektene er derfor mange og iøynefallende. Grunnideen har gjennom hele prosjektet vært å skape en innbydende atmosfære som gir gjestene følelsen av å komme hjem etter lange dager på jobb.

Resepsjon og frokostsal ble pusset opp i 2015, hotellrom og korridorer i 2018. I 2019 skal hotellet utvides med 47 rom, trimrom, lounge, nytt kjøkken og en større frokostsal. Ramsøskar Interiørarkitekter har utarbeidet rivningsplaner, nye konstruksjoner, belysningsplan, møbleringsplan og møbeldesign. Vi har også hatt ansvar for farge- og materialvalg.

På de nye rommene gjelder kravene til universell utforming 100 %. Utfordringen var å få på plass funksjonelle planløsninger og å etterleve bestemmelsene om plass, høyde, akustikk og kontraster når bygget hadde klare begrensninger i form av skråtak, vinkler osv. I tett samarbeid med arkitekt fant vi løsninger for korridorer, rom og HC-bad som tilfredsstiller kravene i Tek:17.

Interiøret på hotellrommene er klassisk og kombinerer et feminint og et maskulint uttrykk til en balansert helhet. Mørkt treverk og stramme, rette linjer mykes opp av polstrete sengegavler, livlige tapeter og behagelige tekstiler. Tapetene står i sterk kontrast til byggets arkitektur og bidrar til å gi hotellet dets særpreg. Badene fremstår som lyse og delikate. Sortmalt tak gir en stilig kontrasteffekt.

Resepsjonsområdet er spesielt fargerikt og tiltrekker seg oppmerksomhet også fra forbipasserende. Dette skyldes ikke minst det gedigne tapetmønsteret. Sammenholdt med byggets arkitektur har det en overraskende blikkfangeffekt som forsterkes av store fargekontraster. Gullspeilet og det gamle maleriet bidrar til at helhetsinntrykket er så langt fra det modernistiske som det vel er mulig å komme.

Frokostsalen er utformet som en vinterhage. Store palmer, sofaer med frodige plantemotiver, grønne vekster og møbler i glade farger gir ute-preg. En del av vinduene som vender inn mot atriet er dekket av jungelaktig folie, og dette understreker illusjonen om en hage.

Relaterte prosjekter