THON HOTEL EUROPA2018-08-16T15:56:13+00:00

Project Description

THON HOTEL EUROPA

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2018
Sted: St. Olavs gate 31, 0166 Oslo
Foto: Espen Grønli

Hotellet like ved Slottsparken er et ypperlig utgangspunkt for aktivt byliv. Det ligger i et vekstområde, og da vi totalrenoverte, valgte vi et ungt, urbant og eksklusivt uttrykk som verdsettes også av et voksent publikum. Hotellets lekne preg skyldes det utradisjonelle farge- og formspråket. Med den nye og lekre Café EUROPA fikk områdets uteliv et velkomment tilskudd.

I resepsjons- og restaurantområdet er planløsningene endret med sikte på arealeffektivisering og bedret romfølelse.

Resepsjonsdisken er spesialdesignet for å gi plass til to arbeidsplasser, backoffice-funksjon og en HC-tilpasset del. På gulvet er det brukt en marmoretterligning av høy kvalitet. Naturmaterialet trekker til seg væske og er dermed uegnet i dette lokalet. Resepsjonen er soneinndelt. Gjestene kan benytte seg av en hyggelig lounge, self check-in hvis de vil unngå å stå i kø og to PC-stasjoner ved behov.

Restauranten har åpent kjøkken. Planløsning og møblering er utformet med sikte på fleksibel bruk og god flyt i buffetområdet. Treverket er mørkt og eksklusivt, men atmosfæren lys og lett pga. mye dagslys og tekstiler og tapeter i variable mønstre og friske farger.

Den nye Café EUROPA er intim og brun samtidig som den er delikat og fargerik. Atmosfæren er varm, og det er lagt stor vekt på varierte sittemuligheter.

Ramsøskar har hatt ansvar for valg av overflater, inventar og belysning. Vi har dessuten spesialdesignet den faste innredningen.

Utfordringen i prosjektet var å tilpasse moderne løsninger til eksisterende søyler, vinkler og skjevheter i det gamle bygget. Kravene til god logistikk harmonerer ikke alltid så godt med tidligere tiders arkitektur.

Relaterte prosjekter