THON HOTEL HARSTAD2017-12-21T10:58:50+00:00

Project Description

THON HOTEL HARSTAD

 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av frokostrestaurant
Ferdigstilt: 2016
Sted: Sjøgata 11, 9400 Harstad
Foto: Espen Grønli

Sammendrag

Hotellet betjener både forretningskunder, turister og ikke minst familier fra distriktet som pga. store avstander synes det er fristende å overnatte når de har ærend i byen. Vårt oppdrag var å designe en frokostrestaurant som faller i smak hos ulike kundegrupper og der kravene til universell utforming er ivaretatt. Grunnideen var å skape et fleksibelt og innbydende flerbrukslokale. Arealet skulle utnyttes best mulig, logistikken skulle være god, og det skulle være nok sitteplasser uten at restauranten virket trang.

Vi har valgt en fleksibel møbleringsplan som sikrer at flest mulig av gjestene kan nyte den vakre utsikten og som raskt kan endres for å dekke ulike behov. For eksempel skal en liten gruppe gjester skal få tilbud om litt avskjermede sitteplasser mens en stor gruppe skal oppleve hotellet som en profesjonell konferansearrangør.

Ved hjelp av materialer og farger designet vi en lys restaurant der interiøret både er behagelig, røft og praktisk i bruk. I en landsdel der vinteren er lang var det naturlig å velge en sommerlig fargepalett. Gult, rosa og turkis får lokalet til å utståle overskudd, og tapeter med fargerike blomstermotiver gjør sitt til å oppheve mørketiden. Sorte metrofliser og spesialdesignede lamper i messingnett bidrar til et eksklusivt preg. Vinyltapet, metallook og vannavvisende tekstiler på sofa- og stolseter gjør interiøret røft og slitesterkt.

Restaurantens planløsning var den største utfordringen i prosjektet. Mange og svært forskjellige vinkler gjorde det krevende å skape en god struktur i lokalet og å få møbleringsplanen på plass.