Project Description

Thon Hotel Opera

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2014
Sted: Rosenkrantz’ gate 1, 0159 Oslo
Foto: Espen Grønli

Hotellet har lånt navn av sin berømte nabo. Det forplikter, og hovedideen vår var derfor å speile operabygget: Hotellet måtte få et monumentalt preg. Uttrykket er selvsagt klassisk, men i varierte utforminger.  Vi hentet inspirasjon i ballettens, men også i den overdådige operaforestillingens verden.

Hotellet har lånt navn av sin berømte nabo. Det forplikter, og hovedideen vår var derfor å speile operabygget. Hotellet måtte få et monumentalt preg, og uttrykket måtte dessuten være klassisk.

Resepsjonsområdet er operaens tvilling. Gjestene mottas ved en lyssatt disk som har sort marmortopp og front av hvit onyx. Hele bakveggen er en lysinstallasjon av bølget gullaminat.  Dette gir storslagne, spillende lyseffekter som tar seg flott ut også sett fra utsiden av hotellet. Nødvendig kontrast skapes av spesialdesignede sirkler med ledlys i taket.

Teppet i lobbyen har et klassisk, antikt mønster, og de ornamenterte gullsofaene med turkise felter og turkise puter kunne ha funnet sin plass i mang en operaforestilling.

På hotellrommene i Paviljongen valgte vi en annen side av det klassiske uttrykket. Her hentet vi inspirasjon i ballettens verden. Formene er enkle, inntrykket er sirlig og rent, og alt er holdt i sølv og hvitt med noen overraskende innslag av rosa og turkis. Lyssatte ballettdansere på veggen forteller hvor vi befinner oss.

Hotellrommene i hovedfløyen har en helt annen stil. Her er det fargerikt og overdådig – som på operascenen. Det er brukt to tapetmønstre – noen rom har et stort og litt prangende blomstermønster, andre har festlige påfuglfjær på veggene. Hovedfargene er dueblått og lime som sammen med gult og gull utgjør en helhetlig og flott komposisjon. Uttrykket er kjølig, vårlig og lett. Lyseffektene i gardinene og bak sengen bidrar til et luksuriøst preg.

Relaterte prosjekter