Project Description

THON HOTEL ROSENKRANTZ BERGEN 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2015
Sted: Rosenkrantzgaten 7, 5035 Bergen
Foto: Espen Grønli

I dette prosjektet lekte vi med ulike stilarter. Interiøret i hotellavdelingen domineres av klassiske elementer i moderne innpakning. Uttrykket er eksklusivt og fornemt. I konferanseavdelingen i underetasjen valgte vi en annen vei. Her er det dristige fargekomposisjoner som fanger blikket og gir liv til en stram og nøktern innredning.

Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen er et tradisjonsrikt hotell, velkjent i bybildet. Det har vært gjennom en forvandlingsprosess. Det er ikke rehabilitert, det er rett og slett nytt.

Grunnideen var ganske enkel. Rosenkrantz er en dansk adelsslekt som i tidligere tider satt i sentrale posisjoner også i Norge. Navnet forplikter, og hotellet må kunne bære det med rette. Vi ville derfor gi hotellet en identitet som samsvarer med navnet. Eksklusivt, klassisk og storslagent ble stikkordene våre.

Hovedgrepet var å bygge bro mellom fortid og nåtid. Vi oversatte klassiske elementer til et moderne uttrykk – teppene i korridorene er et godt eksempel. Motivet i mønsteret er den franske liljen, velkjent bl.a. fra Frankrikes kongevåpen. Liljen er blåst opp til stort format, og fargene er sterke – rosa og fiolett. Sorte dører med overdimensjonerte nummerering både fremhever og står i kontrast til det klassiske preget.

Hotellrommene er holdt i gult, gull og turkis. Det gir et fornemt og elegant helhetsinntrykk som gir assosiasjoner til franske slott. Tapetmønsteret er overdådig og minner om svunne tider. Sort treverk på senger og møbler bidrar til at fargene fremstår som klarere og kommer mer til sin rett.

Konferansedelen ligger i underetasjen. Her er interiøret moderne og bryter helt med det klassiske preget vi finner oppover i etasjene. Sofagruppene i resepsjonen utgjør en flott komposisjon i blåturkis, grønnturkis og rosa med mangefarget teppe under.  Den dristige fargebruken gir konferansedeltakerne en frisk og humørfylt start på arbeidsdagen.

Vi hadde ikke vært Ramsøskar interiørarkitekter hvis vi ikke hadde lekt litt med stilartene. I loungen utenfor spisesalen finner vi en serveringsstasjon med klassiske kjennetegn: sorte fliser på veggen, en stram sort buffet med gulldekor og klassisk rankemønster på tapetet. Men vent nå litt – er ikke mønsteret så friskt og frekt at det må kalles moderne?

Thon Hotel Rosenkrantz kler den bergenske mentaliteten. Der i byen er de vant til ritualer, pomp og prakt. Det skal være storslagent – akkurat slik hotellet er.

Relaterte prosjekter