Project Description

THON HOTEL STANHOPE

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Sted: Brussel
Foto: Espen Grønli

The Stanhope Hotel Brussels (et Thon-hotell) har fem stjerner og krevende kunder. Den gamle engelske stilen samsvarte ikke helt med de urbane omgivelsene, og målet vårt var å modernisere samtidig som vi tok vare på hotellets sjel.

Stanhope har en lang og spennende historie. Det var både gårdsbruk og nonnekloster før det ble Belgias aller første femstjerners hotell. I dag befinner det seg på topp 10-listen over luksushoteller i Belgia.

I denne omgangen har vi rehabilitert hotellrom og korridorer. Tidligere har vi hatt ansvar for møblering av resepsjonsområdet.

Stilmessig er Stanhope i Brussel en nær slektning av Bristol i Oslo. I begge tilfeller var det snakk om å bevare en helt spesiell og tradisjonsrik atmosfære. Flere løsninger er derfor felles for de to hotellene. De spesialdesignede gardinene finnes for eksempel ingen andre steder.

Hotellet er spredt over tre bygninger, og prosjektet var faglig krevende av flere grunner. Rommene har svært ulike planløsninger og takhøyder, noe som innebærer høy grad av skreddersøm og mange kompliserte kartleggingsoppgaver. Det gjelder mål på møbler, lengder på gardiner osv. Standardiserte løsninger kom vi ikke langt med.

Deler av hotellet har vernet arkitektur, og det begrenset selvsagt handlingsrommet. I suitene måtte mange av de opprinnelige elementene beholdes, og fornyelsen kom hovedsakelig i form av nye møbler og tekstiler. Andre rom ble totalrehabilitert.

I motsetning til hoteller flest tilbyr Stanhope også såkalte duplex-rom, dvs. rom som går over to etasjer. Utfordringen her var å fordele de ulike funksjonene på en praktisk og gjennomtenkt måte og å sikre god kommunikasjon mellom etasjene.

Hotellets korridorer er smale, noe som vanskeliggjorde møbeltransport. Brystning, dører og enkelte andre elementer ble beholdt og overflatebehandlet, men nye veggfarger og matchende tepper i eget design gjør at også gjennomgangsarealene fremstår som nye.

Hotellets gjester har høye forventninger når det gjelder standard og tjenester.   Helhetsinntrykket etter rehabiliteringsprosessen er formelt og luksuriøst. Til tross for dette er atmosfæren sjarmerende og gjenkjennelig. Stanhope Hotel Brussel er en institusjon i Brussel og har mye å leve opp til.

Relaterte prosjekter