Project Description

THON HOTEL STAVANGER

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av nytt hotell
Ferdigstilt: 2016
Sted: Klubbgata 6, 4013 Stavanger
Foto: Espen Grønli

Thon Hotel Stavanger er et helt nytt forretningshotell. Målet har vært å forenkle hverdagen for travle gjester på reisefot. De skal møte førsteklasses design, service og komfort.

Hele interiøret er bygget på samme konsept, og dristige kombinasjoner er den gjennomgående, røde tråden. Strukturer, mønstre og farger står i kontrast til hverandre samtidig som de kler hverandre.

Fargepaletten er frisk og elegant. Gult, turkis, sort, blått og grønt råder grunnen i resepsjon, lobby og andre fellesarealer. Kombinert med eksklusive tapeter, spesialdesignede tepper og detaljer i messing gir slike farger et luksuriøst preg.

Spennvidden i fargebruken er større på hotellrommene. Veggene og de dype stolene spiller sammen. Det gjør også sengeteppet og skrivebordstolen. Så vågale blandinger av farger og mønstre kunne lett bli overveldende, men her er effekten en helt annen. Sansene skjerpes samtidig som atmosfæren er rolig og dus.

Ramsøskar Interiørarkitekter har fulgt konseptet trofast slik at alt henger godt sammen når gjesten beveger seg gjennom hotellet. Vi finner for eksempel samme mønstermotiv i hodegjerdene og på tapetet i resepsjonen. Det viser gamle husfasader og understreker både hotellets urbane preg og Stavangers lange historie. Overdådige fruktmotiver, palmer og jungelaktig vegetasjon er også gjennomgående. Både i resepsjon, restaurant og treningsrom finner vi denne typen tropiske innslag.

Å gå inn på badet er som å bevege seg til en helt annen verden. Interiøret er tidløst og strengt, sort og hvitt. Rette linjer, rektangulære fliser i ulike størrelser og mosaikk i dusjhjørnet gir et stramt og maskulint preg.