Project Description

THON HOTEL STORO

Detaljer

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotell
Ferdigstilt: 2018
Sted: Vitaminveien 23, 0485 Oslo
Foto: Espen Grønli

Få områder i Oslo kan konkurrere med Storo når det gjelder byutvikling. Det flotte konferansehotellet er blitt et sentralt møtested i hjertet av en helt ny bydel. Hotellet ligger i samme kompleks som hovedstadens største kinosenter og ved siden av det største kjøpesenteret. Det er helt nytt, topp moderne og har et spennende og dristig design. Thon Hotel Storo har 322 rom og plass til 400 konferansedeltakere. Utfordringene i prosjektet knyttet seg derfor til planløsninger og logistikk.

Oppdraget vårt omfattet utforming av resepsjon, restaurant/bar, konferanseavdeling, utstillingslokale, møterom, trimrom, kontorer, toaletter, trapperom, heis, hotellrom, suiter og korridorer. Planløsning, logistikk, akustikk og universell utforming var viktige temaer.

Hotellet har et friskt og fargesterkt design. Mønstrene er mange, lekne og overraskende. Til sammen gir dette et originalt og levende helhetsinntrykk som samtidig speiler det mangfoldige bylivet.

Vi innredet resepsjonsområdet med seks multifunksjonelle soner. Lokalet egner seg for sosialt samvær, men man kan også sette seg ned for å jobbe, ha små møter, slappe av eller ta en kopp kaffe. Spilehimlingen og de stilige pendellampene understreker det moderne uttrykket. Det gjør også våre spesialdesignete lounger, bokhyller og resepsjonsdisken i sten og tre. Den kombinerer ulike materialer på en fin måte og har en klassisk, litt streng utforming som står i kontrast til det metalliske, abstrakte tapetet på veggen bak. Slike effekter skaper spenning i interiøret.

I restauranten kombinerte vi det kule med det stilige, og atmosfæren blir dermed avslappet og lite formell. Taggetapet og jungeltapet er det første gjestene møter. Dekorative lamper, høye sofarygger og et flott vinskap, som fungerer som romskille, gjør lokalet tøft og elegant på samme tid. Belysningseffekter og kontraster bidrar til soneinndeling, noe som er viktig fordi lokalet skal brukes både til konferanselunsjer og som à la carte-restaurant.

Resepsjonen og restauranten har stor takhøyde. Hele området er luftig og storslagent, men det er samtidig krevende å skape en hyggelig og intim stemning. Også konferansedelen har god takhøyde; noe som er helt nødvendig i lokaler som skal romme opp til 400 mennesker. Akustikkplater, perforerte vegger, tepper, gardiner, møbeltekstiler, stemningsskapende belysning på veggene og lysstyring er blant virkemidlene som både motvirker takhøydens ulemper og gjør atmosfæren lunere.

Thon Hotel Storo er et godt eksempel på at også storbyhoteller kan ha lokalt særpreg. Gjestene møtes av kjente hovedstadsmotiver med det samme de kommer ut av heisen og inn i de fargesterke korridorene.

Hotellrommene har tapetmønstre med palme- og jungelmotiver i turkise og rosa toner. Kombinert med sterk turkisfarge på veggene gir dette et friskt og sprekt uttrykk. Planløsningen på HC-badene er justert for at de skal bli enda mer praktiske. Gjennomtenkte, integrerte løsninger gjør at disse badene ser ut akkurat som andre bad.

Soneinndeling, lysstyring og etablering av skiller mellom områder med forskjellig interiør var viktig i hele prosjektet. Det samme var akustikk og lyddemping. Fargekontraster og skilting i henhold til TEK 10 bød dessuten på utfordringer, men disse ble løst i samarbeid med bl.a. arkitekt.

Relaterte prosjekter