THON HOTEL TERMINUS2019-02-04T04:11:19+00:00

Project Description

THON HOTEL TERMINUS

 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av hotellet
Ferdigstilt: 2016
Sted: Stenersgata 10, 0184 Oslo
Foto: Espen Grønli

Sammendrag

Thon Hotel Terminus ligger i den travleste og mest urbane delen av Oslo; nær Oslo S og alle de store innfartsårene. Da vi rehabiliterte, ville vi skape et miljø som står i skarp kontrast til bykjernens liv og røre. Når gjestene forlater stress og mas, skal de bevege seg inn i en atmosfære der skuldrene senkes helt automatisk.

Virkemidlet er sterke farger og varierte mønstre i vågale kombinasjoner som gir et muntert og lekent inntrykk. Interiøret gir i seg selv energi og påfyll. Her skal det være enkelt å hente seg inn etter lange arbeidsøkter og slitsomme reiser.

Tapeter med mønstermotiver helt utenom det vanlige får Thon Hotel Terminus til å skille seg ut. Alt fremkaller drømmen, eventyret og følelsen av å være langt borte fra hverdagen: fantastiske påfuglfjær, drageaktige fantasifigurer, frodige vekster på labyrintaktige terrasser og overdådig blåmalt porselen. Er det mulig å ønske seg mer etter en lang dag?

Motvekten til de mønstrete tapetene er ensfargete møbler i klare kontrastfarger. Møbelstoffene stjeler ikke oppmerksomheten fra veggene, men forsterker det fargerike uttrykket. I hotellets lounge er dette hovedprinsippet forlatt: Iøynefallende mønstre i ulike former og farger på vegger, gulvteppe og lenestoler bindes sammen av en enkel gyllen tone.

Hotellrom skal innby til hvile. På Thon Hotel Terminus har værelsene et eksklusivt preg. Selv om fargerikdommen er like stor som i resten av hotellet, er inntrykket dusere. Turkis, lime og gyllent er gjennomgående; rosa en frisk kontrast.