THON VIKA ATRIUM CONFERENCE2017-12-21T11:30:28+00:00

Project Description

THON VIKA ATRIUM CONFERENCE

 

Oppdragsgiver: Thon Hotels
Fakta: Design av konferansesenter
Ferdigstilt: 2015
Sted: Munkedamsveien 45, 0250 Oslo
Foto: Espen Grønli

Dette konferansesenteret byr på en vandring gjennom ulike stiler og atmosfærer. Inngangspartiet er klassisk og samtidig litt pompøst. Restauranten har en stram grunntone som brytes av et overdådig buffetområde. Møterommene representerer en fargerik og knapp minimalisme.

 

Det store konferansesenteret skal være rammen rundt gode og målrettede møter. Vi valgte derfor en nøktern linje. Hvite vegger, sorte plater og glassvegger ut mot fellesarealene får oss til å tro at vi befinner oss i et kontorlandskap der mantraet er effektivitet.   
Det er gulvet som gir lokalene karakterer og særpreg. Glassveggene gjør det mulig å se inn i flere møterom samtidig, og vi registrerer fort at gulvfargen veksler.  Dette skaper overraskelse og dynamikk. Inntrykket er friskt og lekende, nesten Lego-aktig. Mørke dører og lister forsterker effekten. 

Signaturen til Ramsøskar interiørarkitekter er fargebruken. I Vika atrium har buffetene gulldekor, og på veggene i serveringsarealene har vi forlatt møterommenes nøkterne linje. Her er det klare og sterke farger som vi gjenfinner på enkelte stoler i de øvrige fellesarealene.  I toalettsonene har vi slått oss helt løs. Rommene fremstår som energibomber i henholdsvis solgult og turkis. Det er brukt rimelige standardfliser, og mørkt treverk fremhever fargene. 

Det skal være enkelt å orientere seg i Vika atrium. Merking og skiltbruk var derfor en hovedsak. Møterommene har både navn og nummer. Begge deler er angitt med store typer på innsiden så vel som på utsiden av dørene. Store piler viser vei – til møterom, buffeter, pausearealer og alt annet som gjestene har behov for å finne.