Project Description

TILPASSET OMGIVELSENE

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Justering av planløsning, møblering og fargevalg
Ferdigstilt: 2016
Sted: Sørengkaia
Foto: Espen Grønli

Boligen på Sørengkaia er ny, og oppdraget vårt var å justere planløsningen, møblere, tilføre mer farge og lage gode belysningsløsninger som ikke virker dominerende.

Leiligheten har fjorden som nærmeste nabo. Store vindusflater gir vidt utsyn mot Hovedøya. Landskapet endrer seg i takt med årstidene, og målet vårt var å skape et interiør som spiller på lag med de skiftende omgivelsene. Hovedgrepet var å trekke naturen inn i boligen og å bruke naturens egen fargepalett.

Vi valgte elegante lysarmaturer og solide kvalitetsmøbler. Noen av elementene er spesialtilpasset, for eksempel sitteputene på benken i inngangspartiet. Vi plukket ut tekstiler og laget en enkel skisse så møbeltapetsereren kunne lage sitteputen i riktig sittehøyde. Fargene i det friske tapetmønsteret matcher både det lyse gulvet og de blå tekstilene.

Raimond-pendelen over sofabordet består av led-dioder og stål. Den lette konstruksjonen lar utsikten spille hovedrollen, og de duse fargene i sofaen reflekterer tonene i omgivelsene som dermed trekkes inn i boligen.

En av utfordingene var å finne et spisebord som var fint og samtidig praktisk. Den kombinasjonen må man ofte lete litt etter. Finessen ved det smarte bordet fra Ethnicraft er at man kun behøver å trekke i bena for å få ut innleggsplaten. Mange kan samles rundt bordet, og det praktiske har ikke gått på bekostning av designet.

Overgangen mellom ute og inne er glidende i den lyse, åpne leiligheten. Dette gjelder spesielt loftsetasjen som fungerer som en forgang til takterrassen. Her er det lagt til rette for at man kan lese og kose seg, nyte utsikten og stresse ned i en innbydende atmosfære. Om vinteren kan rommet erstatte takterrassen. Man er inne, men det virker likevel som om man er ute.