Project Description

Total forvandling

  • interiør soverom nordisk
  • Maskulint design av kjøkken
  • interiørarkitekt soverom

Detaljer

Oppdragsgiver: Privat
Fakta: Design av bolig
Ferdigstilt: 2019
Foto: Niklas Hart

Denne eneboligen fra tidlig 70-tall hadde stått nesten urørt siden den ble bygget. Oppdraget vårt var å oppgradere den til dagens stil og standard – både utvendig og innvendig.  Et hovedgrep var å åpne opp boligen slik at den ble lysere.

Arbeidet omfattet hele huset bortsett fra kjelleren.  Alle vinduer ble skiftet, og fasaden ble modernisert.  Kjøkken, stue, spisestue, fire soverom, baderom og entre med gjestetoalett ble totalrenovert.

Boliger av denne typen har ofte en klønete og lite hensiktsmessig planløsning. I dette tilfellet ble vindfanget fjernet slik at entreen kunne utvides, og det tradisjonelle husmorkjøkkenet ble bygget om.  Et tilstøtende vaskerom med utgang til hagen ble innlemmet, og det ble satt inn en skyvedør i glass mot spisestuen.  Alt dette gjorde boligen luftigere og bedret både romfølelse og lysinnslipp.

Eierne ønsket en stram, men fargerik stil preget av duse toner og ekte materialer.  Veggene på kjøkkenet er eksempelvis malt varmt grønne, og kjøkkenfrontene er i mørkbeiset eik.  For å bryte opp det litt strenge uttrykket ble det brukt spennende tapeter flere steder i boligen.

Et viktig mål var å gjøre huset så praktisk som mulig. Plassbygde møbler og oppbevaringsløsninger finnes det derfor mange av, bl.a. i vindfanget og på soverommene. To av disse er gjort om til hjemmekontorer med daybed som ved behov brukes som gjesteseng.

En integrert bokhylle utgjør et romskille i stuen og skaper samtidig en hyggelig og avskjermet lesekrok. Peisen er ombygget til moderne, rettlinjet stil.

Badet har fått en smart dusjløsning, integrerte skap og innfelte speil, nisjer og håndkleholdere.

Belysningsplanen er oppgradert, og varierte lyskilder skaper spennende og tidsriktige lyseffekter. Det er brukt både downlights, ledlister og klassiske armaturer.

Se flere prosjekter