Project Description

WILLIAMSBURG BAB & BEER

Detaljer

Oppdragsgiver: Resthon
Fakta: Design av restaurant
Ferdigstilt: 2021
Sted: Oslo
Foto: Niklas Hart

Det røffe interiørkonseptet går hånd i hånd med matkonseptet som er bygget opp rundt gourmet-kebab og amerikansk craft beer. Den samlede miksen av interiør og serveringstilbud er ment å appellere til de fleste aldersgrupper.

Den som drømmer seg til USAs østkyst kan nå nyte Brooklyn-stemningen midt på Karl Johan.  Williamsburg Bab & Beer har et industrielt preg der den bærende tanken i konseptet er å speile arkitekturen i bydelen stedet har hentet sitt navn fra. Røff tegl, metall og kombinasjonen av moderne linjer og runde, myke former gir umiddelbart assosiasjoner til Brooklyn. Følelsen forsterkes av utvalgte street art-elementer og en kontrastfylt fargepalett.

Det røffe interiørkonseptet går hånd i hånd med matkonseptet som er bygget opp rundt gourmet-kebab og amerikansk craft beer. Den samlede miksen av interiør og serveringstilbud er ment å appellere til de fleste aldersgrupper.

Lokalet var i god stand, og kunden ønsket å beholde mest mulig av den eksisterende strukturen. Oppgaven vår var å integrere nye og tidsmessige løsninger. Teknisk anlegg, himling med ventilasjon og toalettavdeling la klare føringer, og den tidligere planløsningen påvirket plasseringen av kjøkkenet.

Prosjektet hadde høyt tidspress. De nye løsningene måtte derfor være enkle å produsere, plassbygge eller kjøpe i markedet. Valg av teknologi og materialer sikret en rask byggeprosess uten mye riving. Nye overflater måtte enkelt kunne legges oppå de eksisterende, og vi brukte derfor farget veggpuss, tegl og mikrosement.

Hovedutfordringen var å lage en himling som både forbedrer akustikken og skaper en lun atmosfære. Etter å ha vurdert ulike muligheter valgte vi en baffelhimling, dvs. plater som henger fra en fast himling. LED-lys ble montert mellom platene, og baren ble rammet inn slik at den er selve hjertet i lokalet.

Av hensyn til lokalets dynamikk og balanse brukte vi gjenkjennelige barmøbler og skinnsofaer kombinert med mer moderne møbler. Røffe materialer som tegl og rustikk veggpuss ble dermed sidestilt med blanke og moderne elementer som polert stein og rustfritt stål.

De fleste løsningene i lokalet er spesialdesignet av oss, bl.a. lamper, reoler, skillevegger, øl-lager med hyller og veggen mot kjøkkenet i glass og metall.

Se flere prosjekter