Ramsøskars råd nr. 2 til boligutviklerne: Tilby konseptpakker

Planløsningen legger grunnlaget for boligutviklernes suksess i markedet, hevdet vi i forrige blogginnlegg. Hvis den ikke er optimal, skal det mye til før prosjektet blir attraktivt. Smarte løsninger og fristende innredning er ikke nok for kresne nybolig-kjøpere.

Vårt andre råd til boligutviklerne gjelder den såkalte tilvalgsprosessen. Denne varierer fra prosjekt til prosjekt, men vi kan trygt si at den må gjøres enklere.  Boligkjøperen må settes i sentrum – ikke entreprenøren slik tilfellet er i dag.

Boligkjøpere flest ønsker en oversiktlig beslutningsprosess. De rygger tilbake når de møter det tradisjonelle tilvalgstilbudet der entreprenøren har lagt premissene. Sett fra kundens synspunkt betyr det mye arbeid, mange avgjørelser og haugevis av detaljer. Hos Ramsøskar mener vi at boligutviklere bør presentere ulike grunnkonsepter eller ”pakker” som boligkjøperen kan velge mellom. Når den profesjonelle interiørarkitekten har gjort de viktige valgene, slipper kunden å ta stilling til alle enkeltelementene. Resultatet er en overkommelig beslutningsprosess og et unikt resultat.

Interiørarkitekten kan med utgangspunkt i forskjellige alderssegmenter og stiler sette sammen for eksempel tre konsepter. Hver pakke består av kjøkkenløsning, benkeplate, gulv, fargepalett og materialer for øvrig. Vi snakker fremdeles om standardisering, men boligutvikleren tar konsekvensen av at sluttbrukerne er forskjellige. Kundene får anledning til å velge sin egen stil og behøver ikke å ta malerkosten frem for å gjøre boligen til sin.

Nedenfor følger eksempler på tre ulike stiler. Hvilken liker du best?

Skandinavisk design

Uttrykket er lyst og lett. Hvite kjøkkenfronter, hvitpigmentert gulv og store lyse baderomsfliser er kombinert med en sober fargepalett. Dette skaper et behagelig helhetsinntrykk som mange boligkunder vil like.

Urban eleganse

Gjennomgående bruk av ekte tre gir sterk materialfølelse: Mørke tregulv, sorte kjøkkenfronter og mørke fliser gjør uttrykket maskulint. Det litt stramme preget brytes av kontrastelementer i messing.

Naturens impulser

Grunntonen i fargepaletten er grønn, og kjøkkenfrontene er også her av tre. Til sammen gir dette en lun og varm atmosfære. Tøffe sorte detaljer skaper nødvendig kontrasteffekt som kan forsterkes betraktelig ved valg av sort gulv.

SE VÅRE BOLIGUTVIKLINGSPROSJEKTER HER