Slik innreder du uterommet

Ønsker du å innrede uterommet? Den nordiske sommeren er kort og ferien enda kortere. Hva med rett og slett å flytte ut i de lyseste månedene? På den måten får du maksimal sommerfølelse – hele tiden.

Vi må forberede oss på restriksjoner når det gjelder feriereiser og sosialt liv de kommende månedene. Når handlingsrommet krymper, kan et innholdsrikt uteliv på egen grunn være en god trøst.  Det er om å gjøre å se mulighetene – de er som regel flere enn vi tror.

Å innrede uterommet og innerommet er to sider av samme sak. I begge tilfeller er det behov for et kjøkken, en spiseplass og en sittegruppe. Eksempelet som vi presenterer er hentet fra et av prosjektene våre. Leiligheten ligger midt i Oslo, men har stor uteplass. Eierne hadde et sterkt ønske om å bruke den så mye som mulig. De betrakter terrassen som en del av bo-arealet sitt.

innrede uterommet

Terrassen er inndelt i funksjonelle soner som avgrenses av plantekasser og nivåforskjeller. Kjøkken med spiseplass i forgrunnen – sittegruppe i bakgrunnen.

innrede uterommet

Eierne ønsket høy komfort. De ville bl.a. slippe å bære ting frem og tilbake mellom leiligheten og terrassen. Løsningen ble et romslig utekjøkken med vann, strøm, koketopp, grill, kjøleskap og rikelig med lagringsplass.

innrede uterommet

Kjøkken og spiseplass er designet slik at det er enkelt å ha gjester. Alle kan delta i matlagingen, og det er lett å rydde. Akkurat slik skal det være når stemningen er sommerlig og uformell.

innrede uterommet

Her kan lyse juninetter og varme, mørke augustkvelder nytes – alene eller i festlig lag. Ingen vil savne sofakroken inne i leiligheten.

innrede uterommet

Siesta på taket – eller rett og slett en fredelig lesestund i vakre omgivelser.  De mange grønne innslagene på uteplassen bidrar til et frodig, hageaktig uttrykk. Fargene på tekstilene matcher vegetasjonen.

innrede uterommet

Blomsterkassene er dekorative romskiller. De bidrar dessuten til en lun atmosfære på den store, åpne terrassen.

innrede uterommet

Krydderhagen må være med. Kortreiste, helt friske vekster er til stor glede for både kokken og gjestene. Naturelementene har en selvskreven plass i en ellers urban livsstil.

Se hele prosjektet her.