Når du kjøper utemøbler, er det lurt å tenke på samme måte som når du innreder boligen din: Du bør velge deg én stil og holde deg til denne. I motsatt fall kan resultatet bli forvirrende – det ser ut som om du ikke har klart å bestemme deg for en rød tråd og derfor har endt opp med litt av det ene og litt av det andre. Her ser du tre eksempler på ulike stiler.

Urban jungel

hage, interiør, utemøbler, ramsoskar

Mange byleiligheter har små og ganske trange balkonger. I dette tilfellet er det brukt smekre og lite plasskrevende kafé-møbler. Fargene er nøytrale, og teppet er laget av jute. Til tross for begrenset areal er det funnet plass til en overflod av grønt – i kasser, krukker og ampler. Beboerne får i pose og sekk: en frodig hage midt i byen.

Grønn stue

utemøbler, ramsoskar, interiør

Her er stilen strammere og langt mer eksklusiv. Uteplassen kan betraktes som en forlengelse av boligens oppholdsrom. Sittegruppen er massiv, og lykter og lysestaker ligner til forveksling på de produktene som finnes inne i boligen. Raus bruk av rustet metall blandet med kobber gir en varm glød, og dette materialet vil med tiden bli enda mer dekorativt. Skillet mellom ute og inne er opphevet, og stuefølelsen er tydelig.

Bohem

interiør, utendørs, ramsoskar

Mer tilbakelent og avslappet er det vanskelig å tenke seg en uteplass. Den grenser til det hippie-aktige med sine naturmaterialer, flettede kurver, varierte mønstre og robuste vegetasjon. Dekorelementene er tallrike, og de kraftige lysslyngene gjør dette til en uteplass som er ekstra stemningsfull når mørket faller på.