Veritas Have: Visningssenter i særklasse

herskapelig, interiør, hotell, Veritas Have, visningssenter, piano

Boligprosjektet Veritas Have legges om kort tid ut for salg. Rundt flere vernede bygninger i Veritasparken på Høvik skal det bygges 51 eksklusive leiligheter i et tun, og utbyggeren, Profier, har laget et visningssenter helt utenom det vanlige. Arkitekt for prosjektet er MAKE Arkitekter, og ansvarlig for visningssenteret er Ramsøskar Interiørarkitekter.

  • Et gjennomsnittlig visningssenter plasseres gjerne i et provisorisk bygg på tomten og gir en nøktern og teknisk presentasjon av boligene som er under oppføring. Vi har tenkt helt annerledes, forteller interiørarkitekt Trond Ramsøskar.

Veritas Have retter seg mot high end-markedet. Målgruppen består av voksne med lang erfaring i boligmarkedet. De vet hva de vil ha og stiller høye krav.

  • Visningssenterets ambisjon er å gi potensielle kjøpere et autentisk inntrykk av hvordan det blir å bo i Veritas Have. Målet har ikke vært å presentere kopier av de fremtidige leilighetene, men å skape en atmosfære som gir boligkjøperne en følelse bomiljøet slik det kommer til bli – nær fjorden, med god utsikt og på tradisjonsrik Veritas-grunn.

Visningssenteret ligger i den gamle turnhallen, som er en av de vernede bygningene og skal bli med videre.  Allerede dette tiltrekker seg folks oppmerksomhet.

  • Hovedgrepet har vært å innrede på en måte som samsvarer med målgruppens smak. Varme farger, messing, høye gardiner, klassiske møbler, flygel og en gedigen lysekrone som synes fra utsiden. På veggene er det montert listverk som får innredningen til se gammel og fornem ut. Stilen er gjennomført, og potensielle kjøpere vil identifisere seg med den.

Slike konseptbaserte visningssentre kommer vi til å se flere av, spår Trond Ramsøskar, som i andre sammenhenger har tatt til orde for mer målrettet segmentering i boligmarkedet.

Og den gamle turnhallen? Det er ikke avgjort hva den skal brukes til, men visningssenteret slik det står illustrerer at den egner seg godt til fellesareal og flerbrukshus, avslutter Ramsøskar.

herskapelig, interiør, hotell, Veritas Have, visningssenter, sofa