Vi pimper IKEA-produkter

”What you see is what you get”, heter det i et gammelt amerikansk reklameslagord. I mange tilfeller stemmer det ikke. Det du ser, er utgangspunktet for noe helt annet. I dette innlegget viser vi deg hvordan vi pimper IKEA-produkter.

Pimping av IKEA-produktene gjør det mulig å få i pose og sekk. Både økonomiske og estetiske krav kan innfris når masseproduksjon på denne måten kombineres med skreddersøm.  I dag finnes det til og med leverandører som spesialiserer seg på det vi kan kalle ”oppgradering” av IKEA-produkter. Alternative fronter til elementstammene gjør det mulig å velge helt andre uttrykk, for eksempel ”dansk design”.

Det er spesielt kjøkken – og garderobemoduler som kan danne grunnlag for noe helt annet enn det man finner i IKEA-katalogen. Nedenfor ser du noen eksempler fra Ramsøskars egne prosjekter:

Fra enkelt til eksklusivt

kjøkken ramsøskar vi pimper ikea grønt lunt design

IKEA-kjøkkenet i denne totalrehabiliterte eneboligen ble hevet flere hakk ved hjelp av en eksklusiv benkeplate, en stilig ventilator, flotte dørhåndtak og vakkert armatur. Det er brukt foringer som trekker skapene helt til taket og bidrar til et helhetlig uttrykk.

Fra kjøkken til bad

lyst og fint bad ramsøskar interiørarkitekter

Her var det om å gjøre å få mest mulig ut av det tilgjengelige arealet. Under den fine benkeplaten på badet er det brukt kjøkkenmoduler. Ingen skulle tro at de skjuler bl.a. vaskemaskinen.

Komfortabelt barneromsmiljø

eksklusivt barnerom luksuriøst barnerom

Denne boligen fikk et uttrykk som var litt utenom det vanlige. På barnerommet er både garderobeskapet og skuffeseksjonene under arbeidsbenken er hentet fra IKEAs kolleksjon. Sofaen er bygget av en møbelsnekker med utgangspunktet er en rammemadrass fra IKEA.

Fra enkelt til forseggjort lekekjøkken

Vårt beste eksempel på at det kan være stor avstand mellom utgangspunktet og sluttresultatet: Høyden på benken er 109 cm. Skuffene under benkeplaten er lave kjøkkenmoduler som også kan brukes i sittebenker.

Fra kjøkken til soverom

soverom inspirasjon

Også i dette tilfellet var det snakk om å utnytte et begrenset areal. Både skapene på veggen og den tilsynelatende plassbygde toalettkommoden inne i nisjen er kjøkkenprodukter fra IKEA.

Interiørarkitekt og ansvarlig boligprosjekter, Monica Marie David- Andersen.