Viktig å støtte unge talenter

Ramsøskar Interiørarkitekter er stolt sponsor av den unge sprangrytteren Erwin Cimarolli (18). Det hele startet med at Trond Ramsøskar ble kjent med familien gjennom sitt arbeid med hotell- og boligutvikling på Skeikampen.

  • Unge talenter fortjener å bli hjulpet frem. Jeg blir fasinert av mennesker som brenner for en sak eller en aktivitet, nesten uansett hvilket område de engasjerer seg i.

Ramsøskar Interiørarkitekter er dessuten opptatt av samfunnsansvar, forklarer Trond. Næringslivet må se litt utover egen virksomhet og bidra til utvikling av samfunnet det er en del av.  Det kan gjøres på flere måter, bl.a. ved å støtte organisasjoner eller, som i dette tilfellet, dedikerte enkeltpersoner.

Erwin valgte seg tidlig en idrett som få i Norge har mye kunnskap om. Da han var 11 år, la han fotballskoene på hyllen for å prøve noe helt nytt, delvis inspirert av sin mor som også er sprangrytter:

  • Overgangen var litt tøff. Jeg gikk fra noe som hele vennegjengen var opptatt av til en aktivitet ingen visste så mye om. I tillegg var jeg den eneste gutten som drev med hest. Men sporten ga meg mye fra første dag. Valget var veldig riktig.

Da Erwins jevnaldrende gikk de to første årene på ungdomsskolen, var han på skole i Spania og fikk mulighet til å delta i et stort miljø av sprangryttere som han bare kunne drømme om her hjemme. Ridning er en stor idrett i Spania – litt som fotball i Norge, forteller Erwin, som i dag går på Toppidrettsgymnaset i Telemark. Skolen har selvsagt sprangridning som ett av sine tilbud.

Ingen fritidsproblemer

Erwins dag begynner kl. 06.00: Først er det en rideøkt, så skole, og deretter er det direkte til stallen hvor han er ferdig rundt kl. 22:

  • Jeg bruker mye tid på stell, pussing, møkking osv. og legger stor vekt å utvikle relasjonen til hesten. Jeg har med et levende vesen å gjøre, og det forplikter. Riding er ferskvare, sies det. Treningen må være systematisk og forholdet til hesten godt. Det nytter ikke å ta lett på det.

Når Erwin Cimarolli utøver idretten sin, har han alltid to tanker i hodet samtidig. Han er glad i å konkurrere, men han er like glad i å ri hesten sin opp til et høyt nivå:

  • Jeg har en del meritter fra tiden i Spania, og jeg er selvsagt stolt over at jeg i 2019 tok 3.plass sammenlagt i Hööks Cup i Sørlandshallen. Det var stas. Målet mitt for 2020 er både å bli en bedre rytter og å utvikle nye hester.

Klare fremtidsplaner

Til sommeren er videregående skole fullført, og Erwin har yrkesvalget klart. Han reiser til Tyskland for å utdanne seg til en jobb de færreste har hørt om. Han skal bli berider:

  • En berider er en rytter som rir inn hester; vi kan nesten si utdanner hester. Det er veldig inspirerende å starte på scratch og bringe hesten frem til det nivået den må ha for å kunne selges, avslutter Erwin Cimarolli som understreker at han motiveres både av kjærlighet til hester, interesse for sporten og et ønske om å kunne drive business innenfor sprangridning.